Штаб за ванредне ситуације општине Лопаре, у којој нема особа позитивних на вирус корона, констатовао је данас да је број лица под епидемиолошким надзором у односу на прије седам дана дупло мањи и износи 78.

„Веома је важно да се број лица под епидемиолошким надзором смањује, да јуче и данас нико није ушао у надзор“, рекао је новинарима начелник општине Лопаре Радо Савић.

„Наши Мајевичани који пристижу из дијаспоре се придржавају мјера, по информацијама којима располажемо у општинској управи нема заражених ни међу нашим Мајевичанима у Швајцарској,
једина евентуална опасност нам је доношење инфекције из градова окружења – Брчког, Бијељине и Тузле“, навео је Савић.

Он је рекао да је у вези са тим послао допис Полицијској станици Лопаре да буде појачана контрола саобраћаја, уз присуство здравствених радника, на уласку у општину из ових мјеста, те да чека одговор.

Савић је истакао да је у Лопарама почела и подјела регресираног горива за пољопривредне произвођаче које је обезбиједила Влада Републике Српске.

„У току је и пријава заинтересованих произвођача за сјеменски и садни материјал који се дистрибуише посредством ресорног министарства“, додао је Савић.

Он је рекао да ће расподјела 150 пакета садног и сјеменског материјала бити по приоритету, односно предност ће имати најугроженије категорије становништва.

На подручју ове мајевичке општине има 865 регистрованих пољопривредних произвођача.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *